expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Značka Rolls-Royce: založení, historie a slavné modely


19.10.2024
 | 
6 min. čtení.

Vznik značky Rolls Royce a stručná historie značky

Značku Rolls-Royce založili v roce 1906 v Manchesteru Charles Rolls a Henry Royce. Toto spojení vedlo k vytvoření značky složené z jejich jmen, jejímž cílem bylo vytvářet technicky špičkové vozy s nádechem nebývalého luxusu. Netrvalo dlouho a přišli se svým prvním vozem Ghost, který byl představen v Londýně.

Po svém založení se společnost významně prosadila nejen v oblasti automobilů, ale také v leteckém průmyslu, kde začala během první světové války vyrábět motory.

Výroba těchto motorů se stala důležitou součástí jejich podnikání během obou světových válek, kdy motory Merlin poháněly mnoho nejslavnějších vojenských letadel. Po válce se společnost se soškou Spirit of Ectasy přeorientovala na výrobu vozidel.

Modely jako Phantom a Silver Ghost se zapsaly do historie jako legendární vozy pro elitu nebo nejnáročnější zákazníky s nejvyšší prestiží. Objektivní realita však v 70. letech způsobila finanční potíže, které vedly k nutnosti znárodnění a následnému rozdělení značky na samostatné automobilové a letecké divize.

Automobilová divize byla následně v roce 1998 prodána společnosti BMW Group, což pro značku znamenalo nový začátek. Pod vedením německého hegemona patří Rolls-Royce ke špičce nabídky i pro tu nejnáročnější klientelu, která hledá neomezený luxus.

TOP modely z minulosti:Phantom, Wraith, Corniche, Camargue

V historii značky Rolls-Royce existuje mnoho modelů, které se staly legendami, ale některé stojí za to si připomenout právě proto, co ve své době znamenaly.

To vám jistě něco napoví Phantom , jehož první verze byla uvedena na trh v roce 1925. Tento model se rychle stal vlajkovou lodí značky Rolls-Royce a díky své impozantní siluetě a nekompromisní úrovni luxusu se stal první volbou tehdejší aristokracie. Phantom byl navržen s důrazem na detail, pohodlí a celkový design.

W raith , poprvé představený v roce 1938, byl zaměřen na zákazníky, kteří naopak usilovali o jízdní agilitu. Díky výkonnému motoru a vylepšenému podvozku byl také jasnou volbou pro ty, kteří si potrpěli na vyšší rychlost na silnici.

V 70. letech pak značka zareagovala na oblibu kabrioletů a představila model Corniche . Byl to luxusní kabriolet kombinující otevřenou střechu s klasickou elegancí vozů Rolls-Royce. Pokud jste v té době hledali elegantní rovnováhu mezi vnější svobodou a vnitřním luxusem, byl tento vůz jasnou volbou.

Nesmíme zapomínat ani na model C amargue který debutoval v roce 1975. Již na první pohled představoval odklon od tradičního designu značky, a to díky zapojení italského designéra Pininfariny. Slovo originální jej vystihuje asi nejlépe.

Aktuální nabídka: nové modely Phantom, Ghost, Cullinan a Black Badge

Současná nabídka značky Rolls-Royce pokračuje v tradici luxusu. Některé názvy modelů zůstaly zachovány, aby připomínaly jejich minulost, jiné jsou zcela nové.

Nový Phantom představuje vrchol luxusu, který Rolls-Royce nabízí. Tento model, navazující na dlouhou řadu vlajkových modelů, je dodnes proslulý svým působivým designem a špičkovým zpracováním, včetně ručně šitého koženého čalounění.

G hostitel je odpovědí na požadavky těch, kteří hledají méně nápadný, ale stále luxusní vůz. Díky čistším liniím a jednoduššímu designu nabízí eleganci bez přílišné okázalosti. Stejně jako ostatní modely sází na technologické vymoženosti včetně pohonu všech kol a asistenčních systémů.

Přecházíme od tradice k něčemu novému, a to je C ullinan , první model SUV značky Rolls-Royce. Vůz kombinuje luxus s praktičností, je víceúčelovým vozidlem bez kompromisů v oblasti komfortu a zároveň poskytuje vynikající jízdní vlastnosti na jakémkoli povrchu.

Specifičnost je pak vydání Černý odznak zaměřené na aktivnější řidiče. Nabízí sportovnější, výkonnější a designově zajímavější verze klasických modelů Rolls-Royce. Modely Black Badge se vyznačují vylepšenými motory, jedinečnými designovými prvky, jako jsou tmavé chromované lišty, a také unikátními barvami.

Značka Rolls-Royce jako symbol prestiže a shrnutí na závěr

Značka Rolls-Royce je již dlouho špičkou automobilového průmyslu, a to i v celosvětovém měřítku. Její vozy jsou symbolem luxusu, prestiže a technologického mistrovství. Její téměř 120letá historie ukazuje, že cesta k nejvyšší kvalitě je možná jak pro výrobce, tak pro řidiče. Dnes je měřítkem dokonalého luxusu.

Každé vozidlo této značky je výsledkem pečlivé ruční práce, přičemž důraz je kladen na materiály, ale stejně tak na detaily zpracování jednotlivých dílů.

Dnes Rolls-Royce není automobil, ale spíše symbol, který odráží úspěch a vysoké společenské postavení svého majitele. I přes astronomické ceny si značka zachovává svou exkluzivitu, což platí pro každého majitele vozu této značky.

Společnost Rolls-Royce se také neustále přizpůsobuje měnícím se požadavkům trhu a svých zákazníků. Nezaostává v zavádění nových technologií, jako jsou hybridní nebo plně elektrické pohony, ani v inovacích designu či funkčnosti řešení. Značka tak navazuje na své dědictví luxusu, které spojuje s vizí budoucnosti.

Rolls-Royce je ikonou automobilového průmyslu, symbolem nadčasového luxusu a dokonalého řemeslného zpracování. Když si vyberete vůz této značky, můžete si být jisti, že kupujete něco skutečně originálního. Uvědomíte si to hned při první jízdě!

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku